•  
  •  

Község

Kedves Látogató

Köszöntjük Önt Nána község hivatalos honlapján. Az oldalon szeretnénk információkat nyújtani településünkről, múltjáról, jelenéről, gazdasági életéről és lehetőségekről, valamint bemutatni a falu több létesítményét, érdekességeit. Biztos vagyok benne, hogy az oldal tud
újat mondani közös dolgainkról, arról, hogy milyen itt élni és hogyan szeretnénk itt élni. Arról, hogy e Garam- menti településen előknek mit jelent a szülőföld szeretete.
Falunk és környéke ugyanis közös tér, közös keretet jelöl ki az életnek. Feladatunk ha úgy tetszik történelmi, ha úgy tetszik a legköznapibb: a múlt emlékeit ápolni és óvni, a jelent és a jövőt bölcs, okos életstratégiákkal kialakítani, méltó életviszonyokat teremteni.
A honlapon igyekszünk képet adni településünkről. Tudjuk, hogy csak annak a közösségnek van jövője, amely meg tudja magát szervezni, amely a közös cél, az egészséges életkörnyezet megteremtése érdekében össze tud fogni és együttes erővel azt el is tudja érni.
Örülünk és köszönjük hogy meglátogatja oldalunkat, reméljük tartalma elnyeri tetszését és látogatonk lesz továbbra is.


Nána

Szlovákia legdélibb részén a Garam és a Duna torkolatánál fekvő település. Délről Párkány, északról Kőhídgyarmat, nyugatról a Budapest-Pozsony vasútvonal választja el Ebed és Muzsla községektől. Keletről a Garam folyó, azontúl Kicsind és Garamkövesd a szomszédos községek. Párkány várostól 2 kilométerre fekszik. A település főútvonal, melyen keresztül Szlovákia különböző útvonalaira lehet eljutni.
Közigazgatásilag a nyitrai kerülethez és az érsekújvári járáshoz tartozik. Lakosaink száma 1165, összetétele: 551 férfi, 614nő Nemzetiségi összetétele: 896 magyar, 263 szlovák 2 cseh és 4 roma. Területe: 1795 ha. Tengerszint feletti magasság: 120m. A falu területén 423 lakóház van.
A falut 1960-tól Párkányhoz csatolták, önállóságát 1991-ben lakossági kezdeményezésre kapta vissza. Lakosaink tudják, hogy gazdag múltú községben élnek, ahol együtt őrizzük és ápoljuk őseink által reánk hagyott örökségeket.

Úradné hodiny

Pondelok: 07:30 - 15:30
Utorok: nestránkový deň
Streda: 07:30 - 15:30
Štvrtok: nestránkový deň
Piatok: 07:30 - 15:30

Fotogaléria

Kalendár

Kalendár zvozu odpadu

Ostatné