•  
  •  

Základná škola - Alapiskola

 
Riaditeľka základnej školy s VJM: PaedDr. Anita Szúnyogh, igazgatónő
Učiteľky: Mgr. Ildikó Végh, Mgr. Krisztina Hanza Bán - MD, tanítónők

Náboženstvo: PaedDr. Angelika Ugriková, hittan
Anglický jazyk:  Mgr. Monika Dorna, Phd, angol nyelv
Školský klub - napközi: Veronika Babiaková
Tel.:  0911 281 432, +421 36 285 80 34
Člen Rady školy: Mária Kanozsaiová, Iskolatanács tag

https://www.facebook.com/nanai.alapiskola

A Nánai Alapiskola Párkánytól 2km-re található,  egy csendes környezetben, a falu közepén. 2004-től intézményünk a helyi óvoda épületében működik. Kisiskolánk fenntartója az önkormányzat. A kétszintes épületben 2 osztály, 1 szaktanterem, 1 napközis osztály, öltöző, tantestületi szoba, valamint higiénia helységek találhatóak.
Az oktató-nevelő munka összevont osztályokban történik szakképzett pedagógusok segítségével. Egy tanítási nap két egységből áll: a délelőtti tanítási részből és a délutáni napköziből. Elmondhatjuk, hogy egy teljes napi foglalkoztatást tudunk biztosítani minden kisgyermek számára. Minden napunknak egyedi jellege van: a kézműveskedés, a sportjelleg, a természet- és környezetvédelmet, a társas viselkedést,a logikai gondolkodást fejlesztő feladatok világába kalauzolja el a tanító néni a tanulókat.
A kötelező tantárgyak mellett-igény szerint- szakköröket biztosítunk gyerekeink számára, mint pl. sport-, angol nyelv, szlovák nyelv, tánc, számítástechnika szakkör. Az oktatásban modern eszközöket használunk fel, projektorok, számítógépek használatával tesszük színesebbé a tanítási órákat. Minden tanévben lehetőségünk adódik a tanulmányi kirándulásokra, az osztálykirándulásokra és a színházlátogatásra is.
Iskolánk egyedi, azon iskolák különlegességével rendelkezünk, amely meg tudja tartani, hogy az iskolai élet középpontjában a gyermek álljon. Egy kicsit lelassítva a rohanó világot, családias körülmények között differenciált oktatást biztosítunk a tanulók számára. Együttműködünk a gyógypedagógiai intézettel, amelynek segítségével pozitív eredményeket értünk el a gyengébb képességű tanulóink felzárkóztatásában. A kisebb létszámú osztályainknak köszönhetően minden tanuló egységes figyelmet kap, ez kizárja a tanulástól való félelmet, sikerekben lesz része a gyerekeknek, megszeretik a tanulást.
Az oktató-nevelő munka során elsődleges feladatunknak tartjuk a regionális értékek fejlesztését és a nemzeti öntudat, a nemzeti hovatartozás megerősítését. Az otthon, a szülőföld, a néphagyományok értékeinek közvetítésén át a kisgyermek számára a lelki fejlődés egyik legfontosabb mozzanatát teremtjük meg, a biztonságot.
Munkánk sikerességéről és kitűzött céljaink megvalósulásáról a tanulóink által elért eredmények tanúskodnak.

Úradné hodiny

Pondelok: 07:30 - 15:30
Utorok: nestránkový deň
Streda: 07:30 - 15:30
Štvrtok: nestránkový deň
Piatok: 07:30 - 15:30

Fotogaléria

Kalendár

Kalendár zvozu odpadu

Ostatné